top of page
Romara logo CMYK.png

CUPPING: HOE EN WAAROM? INTERVIEW MET ANDREA GUITTART

De techniek cupping wordt steeds bekender en populairder, maar het aantal vragen en misverstanden hierover is ook nog aanzienlijk. En dat is zo zonde! Want als er iets is wat werkt en waar wij met de volle 100% achterstaan, dan is het cupping wel. Zoveel tevreden klanten hebben de salon met een brede glimlach verlaten, omdat zij na de cupping kuur eindelijk af zijn van cellulite, vastzittende pijntjes of er weer flink tegenaan kunnen tijdens het sporten als gevolg van het snellere herstel. 100% garantie? Dat zeker niet. Maar het is de moeite waard om hier meer over te weten en de methode te overwegen. 

Cupping bellabaci romara.jpeg

"Ik weet gewoon zeker dat als je dit eenmaal hebt geprobeerd, je niets anders meer wilt! De resultaten zijn verbluffend en ik kan niet wachten dit bij nog meer klanten te laten zien"., aldus Andrea Guittart (eigenaresse Beautysalon Romara)

Een interview over cupping is iets wat we zouden moeten doen! En daarmee is dit idee geboren, terwijl een klant bij mij in de salon een cuppingmassage kreeg. Want toegegeven, hoeveel mensen hebben nu echt gehoord van deze techniek?  

Nog veel te weinig. Daar ben ik het met je eens. Wat ik natuurlijk ontzettend zonde vind, want ik heb het gezien met mijn eigen ogen, bij mijn eigen klanten wat voor een effect dit kan hebben al binnen twee weken. Het valt of staat natuurlijk met de discipline thuis. Bij Beautysalon Romara kan je een kuur nemen voor cellulite cupping. Iedere week kom je dan naar de salon en krijg je een intensieve cuppingmassage. Het enige wat je dan thuis moet doen, is drie (3) keer per week 5 minuten zelf 'cuppen'. Daarnaast geven we ook volledige cupping massages, waarbij je al met één massage verbetering van de klachten merkt. Dat betekent niet dat cupping alleen voor mensen met klachten is. Ook als ontspanningsmassage is het heerlijk.

Waar is cupping eigenlijk precies voor?

Dat is een makkelijke, maar tegelijkertijd moeilijke vraag. De mogelijkheden zijn enorm. Voor mensen met chronische ziekten, zoals reuma kan dit een uitkomst bieden, maar ook voor mensen met een onzuivere huid, veel stress, spieren die vastzitten, blessures tot aan het sterk verminderen van cellulite. Wat het doet, is dat het eigenlijk zorgt dat de doorbloeding op dat gebied waar de behandeling plaatsvindt sterk verbetert, ook op plekken waar dat minder is. 

Cellulite verminderen zeg je: het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Ik denk dat heel veel vrouwen met mij al jaren op zoek zijn en in de weer zijn met middeltjes om die putjes weg te krijgen? Wat maakt cupping dan toch zo succesvol?

Ik moet eerlijk toegeven. Ik was ook echt verbaasd om de resultaten te zien na twee weken al. Een normale kuur is 6 behandelingen en dat dan iedere week. We zaten dus niet eens op de helft en er was al effect. Als je naar de salon komt krijg je een intensieve cuppingmassage, maar ook een ice-pack massage. Daardoor breken de vetcellen af en wordt het resultaat nog beter. 

Als ik 'cupping' opzoek, zie ik hele nare foto's met blauwe plekken. Is dat wat je kan verwachten?

Nee, zeker niet! En dat is een vertekend beeld dat wordt gecreëerd. Wat wij bij Beautysalon Romara doen, is cuppingmassages. Dan heb je dat niet. Al ligt het er aan met wat voor klacht iemand in de salon binnenkomt. Kom je met een pijnlijke klacht of blessure, dan laten we de cups er iets langer opstaan, om resultaat te kunnen boeken. Als je pijn hebt, is er sprake van stagnatie. Als de cups er iets langer op staan, kan het dan zijn dat je een blauwe plek krijgt. Deze verdwijnt dan eigenlijk direct of na twee dagen. Het is wel echt belangrijk dat je een goede salon kiest, die weet wat ze doen. Niet alleen voor het effect, maar ook om dit soort bijwerkingen te voorkomen.  

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de massages die je aanbiedt?

Een ontspanningsmassage is er puur voor de ontspanning. Het woord zegt het eigenlijk al. Zodra iemand met een andere verwachting de salon binnenkomt, of zelfs met pijnklachten, dan haal ik eigenlijk altijd direct de cups tevoorschijn. Dat werkt gewoon van binnenuit. Je komt gewoon echt van jouw klachten af. 

Nu zag ik dat je ook een workshop gaat geven. Waarom?

Als iets echt werkt, dan ben ik daar enthousiast over. Ik geloof er dan ook in dat mensen dit moeten gaan ervaren. Daarom geef ik gratis workshops voor de cellulitecupping waarin de techniek wordt uitgelegd en iedereen zelf ook even mag proberen en ervaren. Zo is de drempel een stuk lager om iets nieuws uit te proberen.

Voor na cupping.png

BENIEUWD GEWORDEN NAAR DE MOGELIJKHEDEN? BOEK EEN CUPPING MASSAGE!

bottom of page