top of page
Romara logo CMYK.png

WAT IS EEN HOTSTONE MASSAGE EN WAAR IS HET GOED VOOR?

Nog wekelijks krijgen wij klanten bij Beautysalon Romara die de ‘verkeerde’ massage hebben geboekt. De ene massage is namelijk echt de ander niet. Het is compleet afhankelijk van jouw verwachtingen, wensen en eventuele klachten om te bepalen welke massage het beste op dat moment bij jou past.

 

Bij Beautysalon Romara hebben wij drie soorten massages, namelijk een ontspanningsmassage, een cuppingmassage en een hotstone massage. De ontspanningsmassage is precies voor wat het woord eigenlijk al zegt: ontspanning. Het is even dat momentje voor jezelf dat zo belangrijk is om lekker te kunnen ontstressen.  Zoals je misschien al hebt gelezen, staan wij achter de cuppingmethode. Wat cupping precies is, voor wie en voor wat lees je in onze vorige blog. Maar wat is een hotstone massage? Waar is het precies voor?

a6188e85-b194-431b-ad00-aeedcf714850 2.j

Tijdens een massage maakt het lichaam ook oxytocine aan, ook wel bekend als een ‘gelukshormoon’,

Wat is een hotstone massage?

 

Een hotstone massage is een massage met hete stenen. De stenen hebben ongeveer een temperatuur van 45 graden Celsius. De stenen zijn altijd gemaakt van basaltstenen. Dit zijn harde, ijzerhoudende, vulkanische stenen die warmte goed kunnen vasthouden. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren wat zorgt voor een verlichting van de spanningen en werkt ontgiftend. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van warme olie en worden de stenen bewogen in ronddraaiende bewegingen.

 

Voordelen massage

 

Van een hotstone massage raak je weer in balans. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding en de werking van organen en helpt de massage om afvalstoffen sneller af te voeren. Een massage wordt vaak gezien als een ‘extraatje’, maar het is bewezen effectief op verschillende processen in jouw lichaam. Tijdens een massage maakt het lichaam ook oxytocine aan, ook wel bekend als een ‘gelukshormoon’, waardoor je meteen beter in jouw vel zit. Met een massage geef je jouw lichaam de kans om te herstellen van stress.

 

Toch nog niet helemaal zeker welke massage bij jou past? Vraag Beautysalon Romara om advies. Je kunt hier natuurlijk direct jouw massage inplannen via het online boekingssysteem. Wij kijken er naar uit om jou te ontvangen en een heerlijke massage te geven!

Benieuwd naar welke massage bij jou past?Kom langs bij ons in de salon!

bottom of page